Let's Get Green
Let's Get Green

Noutati in Proiectul Let's Get Green!

LISTA CASTIGATORILOR LET'S GET GREEN - CEA MAI AMPLA CAMPANIE NATIONALA DE EDUCATIE ECOLOGICA

publicata la 14/06/2018

“Let’s Get Green!”, campania care a mobilizat 3 generații pentru un mediu curat, își anunță câștigătorii

Premiul cel mare al concursului merge la Satu Mare

 

o    129 484 de elevi și părinți implicați în campania de educație ecologică
o    13 553 puieți plantați, pe o suprafață de 16 hectare, echivalentul a 23 de stadioane ca Arena Națională din București
o    636 297 kg de deșeuri colectate

 

București, 14 iunie 2018

 

În perioada octombrie 2017 – iunie 2018, echipa “Let`s Do It, Romania!” a desfășurat “Let`s Get Green!”, cea mai complexă competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu. 
Premiul cel mare al concursului, o transformare a școlii câștigătoare în valoare de 15.000 de euro, ajunge la școala gimnazială Doba din Satu Mare.  Au fost acordate 2 premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7500 euro fiecare și 3 mențiuni, în valoare de 2250 euro fiecare. Premiile au fost oferite de Kaufland România.

 

De asemenea, Green Point Management acordă un premiul special în valoare de 5000 euro pentru mobilizare deosebită la nivel de colectare. Lista câștigătorilor este disponibilă aici.

 

Valoarea totală a premiilor acordate se ridică la 69 250 euro. Premiile vor fi utilizate pentru a oferi elevilor din unitățile de învățământ participante condiții mai bune de învățare, în funcție de nevoile specifice ale acestora.

 

Suntem convinși că experiențele trăite în cadrul proiectului de elevii, părinții și profesorii din toate școlile participante, lecțiile învățate și contribuția adusă la crearea unei noi generații de cetățeni mai responsabili față de natură, însumează un câștig la fel de valoros precum premiile materiale ale concursului.
Remarcăm mobilizarea și capacitatea de organizare exemplară de care toate școlile participante au dat dovadă, depășindu-ne cu mult așteptările, câștigând astfel toată admirația noastră. Am demonstrat că deșeurile au valoare, pot fi colectate separat și există dorință și implicare pentru ca România să progreseze la capitolul colectare și reciclare. Mulțumim tuturor pentru munca depusă și sperăm că vor continua să pună în aplicare deprinderile dobândite în urma proiectului
.” a declarat Andrei Coșuleanu, Project Manager “Let’s Get Green!”.

 

Let`s Get Green! a implicat la nivel național 129 484 de elevi și părinți. Aceasta a inclus:
o    Activități de formare pentru profesori – 2410 de cadre didactice, din toate județele țării, au participat la sesiuni de formare în domeniul protecției mediului 
o    profesorii au susținut, mai departe, cursuri de educație ecologică pentru 53 487 elevi din toate județele
o    39 197 părinți au fost implicați în activități de educare dedicate lor
o    90 287 elevi implicați în total într-una din activitățile proiectului 
o    Campanie de colectare selectivă acasă – 468 717 kg de ambalaje si 167 580 kg de DEEE-uri si baterii, echivalentul a 122 de tiruri au fost colectate cu ajutorul partenerilor Green Point Management și Ecotic.
o    Au fost plantați 13 553 puieți, pe o suprafață de 16 hectare, echivalentul a 23 de stadioane ca Arena Națională din București. Tot în cadrul activităților “Let`s Get Green!”, elevii și profesorii au plantat 22 400 plante, au creat 330 mp de sere cu legume și au construit 440 de mp de grădini verticale


La Kaufland ne afirmăm constant angajamentul față de oameni, comunități si mediu. În ceea ce privește educaţia ecologică, suntem de părere că aceasta trebuie să înceapă din fragedă copilărie, contribuind astfel la formarea unui comportamen atent şi corect faţă de natură. Let's Get Green! ne-a entuziasmat atât de mult deoarece este un proiect de educație pentru viitor și se potrivește perfect cu strategia noastră de CSR, care urmărește îmbunătățirea calității vieții beneficiarilor pe termen mediu și lung. Să felicităm împreună câștigatorii Let's Get Green!” a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

 

Din toamnă, în comuna noastră se vorbește doar despre ecologizare și colectare. Începând de la elevul din clasa pregătitoare până la primari, consilieri locali, toți ne-au fost alături. Le-am promis părinților și elevilor că vom hotârî împreună ce vom face cu premiul. A fost o muncă titanică, acum simțim toată satisfacția, toată mulțumirea.” au declarat reprezentanții școlii câștigătoare.

518 școli din toată țara au participat în competiția care a durat 9 luni. Detalii despre proiect precum și punctajul obținut de școli sau imagini de la activități sunt disponibile pe platforma letsgetgreen.ro. 

 

“Let’s Get Green!” este organizat de echipa “Let`s Do It, Romania!” și este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Kaufland România, Green Point Management și Ecotic.


###

 

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“. 

 

Despre Kaufland România: Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1270 de magazine în 7 țări și o rețea de 119 magazine în România. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. În anul 2017, Kaufland România a investit în proiecte pentru dezvoltarea comunității locale peste 4.4 milioane euro, sprijinind peste 150 de proiecte de CSR. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale. Pe lângă educație, sprijinim proiectele dedicate protecției mediului înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.kaufland.ro. 

 

Pentru mai multe detalii despre acest subiect, vă rugam să contactați pe: 

Anca Baniță, Communication Manager, 
anca.banita@letsdoitromania.ro, 
Tel: 0724 229 678


Regulamentul oficial al competiției Let's Get Green! a fost modificat!

publicata la 21/12/2017

Mai jos puteți regăsi articolele modificate, precum și noul regulament actualizat in Decembrie, 2017.
Modificarile din regulament

Regulamentul Let's Get Green


Prima generatie de profesori responsabili a fost formata in Let`s Get Green!

publicata la 20/12/2017

Peste 1500 de cadre didactice au participat la cursul de formare in ultimele saptamani în cadrul proiectului Let’s Get Green! 

Cu sprijinul echipelor județene Let’s Do It, Romania! profesorii din toata tara au acumulat cunoștinele cheie în domeniul protecției mediului, care urmează să fie transmise elevilor și părinților din fiecare unitate de învățământ. Am pus bazele astfel celei mai mari comunități de profesori care vor contribui la o Românie mai curată și la realizarea celei mai ample campanii de protecția mediului. 

Urmatoarea etapa in cadrul proiectului Let`s Get Green! este cea de formare a elevilor. Astfel, profesorii care au luat parte la sesiunile de formare vor transmite mai departe cunostiintele acumulate catre elevii lor. In functie de numarul de elevi implicati, scolile vor acumula puncte in concurs.

Let`s Get Green! este prima competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, în cursa pentru un viitor verde.  Premiul cel mare al competitiei este o transformare completă în valoare de 15.000 de euro.


Regulamentul oficial al competiției Let's Get Green! a fost modificat!

publicata la 07/11/2017

Mai jos puteți regăsi articolele modificate, precum și noul regulament actualizat.


Începe Let’s Get Green! – cea mai amplă campanie națională de educație ecologică

publicata la 24/10/2017

Școlile din România pot câștiga o transformare completă în valoare de 15.000 de euro în urma înscrierii în cea mai amplă campanie națională de educație ecologică.

 

Proiectul, organizat de Let`s Do It, Romania! în parteneriat cu Kaufland România se numește “Let’s Get Green!” și invită elevii, profesorii și părinții din toată țara să se implice în prima competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, în cursa pentru un viitor verde.

Înscrierea se face în perioada 17 octombrie – 29 octombrie prin intermediul platformei www.letsgetgreen.ro.

Premiul I în valoare de 15.000 de euro, va consta într-o transformare completă a școlii câștigătoare, în funcție de nevoile acesteia. De asemenea, vor fi acordate 2 premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7500 euro fiecare și 3 mențiuni, în valoare de 2250 euro fiecare. Valoarea totală a premiilor este de 64.250 euro. Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului.

Suntem bucuroși că, după 3 ani în care am implicat în activitățile “Let’s Do It, Danube!” peste 67 000 de voluntari, mare parte dintre ei elevi, facem astăzi un nou pas și extindem proiectul la nivel național. Am primit, de-a lungul timpului, multe solicitări de a organiza activități de educație ecologică și în alte regiuni ale țării, așa că vestea a fost primită cu entuziasm de profesori și elevi. Componenta de educație joacă un rol important în strategia Let s Do It, Romania! și avem încredere că “Let’s Get Green!” va contribui la formarea unei generații viitoare de adulți responsabili față de mediu.” a declarat Andrei Coșuleanu, Project Manager “Let’s Get Green!”.

Pe lângă activitățile obișnuite de formare a elevilor, un element în premieră la nivel național va fi etapa de instruire a profesorilor în ceea ce înseamnă colectarea deșeurilor și protecția mediului, pe de o parte, dar și responsabilizarea părinților. Aceștia vor colecta deșeurile acasă, pentru a le aduce apoi la școală, în vederea reciclării.
Educația și protecția mediului sunt direcții cheie pentru Kaufland România, de aceea am decis să susținem acest proiect nou și inovativ. Ne dorim să contribuim real la responsabilizarea copiilor și a părinților privind protecția mediului și să facem ceva concret și cu un efect pozitiv pentru generațiile viitoare.” a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, manager CSR Kaufland România.

Timp de 7 luni, întreaga comunitate construită în jurul școlilor, de la elevi la părinți și profesori, va fi implicată în acțiuni precum:

1. Activități de formare pentru profesori, care vor susține, mai departe, cursuri de educație ecologică pentru elevi;
2. Cursuri de educație ecologică pentru elevi, pe teme precum tipuri de deșeuri, colectare selectivă, comportament responsabil față de mediu;
3. Activități de educare pentru părinți (aceștia vor primi saci pentru colectarea deșeurilor acasă);
4. Campanie de colectare selectivă acasă;
5. Acțiuni de voluntariat în comunitate, organizate de școli: curățenie, înverziri de spații, plantare de flori si copaci, proiecție de filme educative etc.

Informații complete vor putea fi accesate pe platforma letsgetgreen.ro și tot aici poate fi găsită harta națională a acțiunilor de voluntariat pentru mediu și punctajul obținut de școli.

“Let’s Get Green!” este organizat de echipa “Let`s Do It, Romania!”. În cele 3 ediții anterioare desfășurate în regiunea Dunării, au fost implicați peste 43 200 de elevi în activități de educație ecologică, 7150 părinți au luat parte la training-uri de educație ecologică, 17 000 de voluntari au strâns peste 34 500 de deșeuri în mai multe zile de curățenie. Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland Romania.


Regulamentul oficial al competiției Let's Get Green! a fost modificat,

publicata la 17/10/2017

Mai jos puteți regăsi articolele modificate, precum și noul regulament actualizat.
Modificarile din regulament

De ce Let’s Get Green?

publicata la 17/10/2017

O scurta excursie prin Romania poate oricand sa ne demonstreze ca prezentul nostru este departe de a fi verde, ba chiar foarte gri, un gri ce prevesteste un viitor nesigur pentru copiii nostri. Noi, ca adulti, avem o scuza pentru acest prezent si anume ca, atunci cand eram mici, problemele de mediu nu erau asa de vizibile si, ca atare, si educatia noastra ecologica a fost tratata superficial. Tocmai de aceea ne dorim ca acest proiect si numele sau sa reprezinte un indemn si un start pentru acel viitor verde care poate fi construit doar de o generatie de copii educati si constienti de importanta mediului in care traiesc.
Let’s Do It!
Let’s Get Green!