Let's Get Green
Let's Get Green

Noutati in Proiectul Let's Get Green!

Regulamentul oficial al competiției Let's Get Green! a fost modificat!

publicata la 21/12/2017

Mai jos puteți regăsi articolele modificate, precum și noul regulament actualizat in Decembrie, 2017.
Modificarile din regulament

Regulamentul Let's Get Green


Prima generatie de profesori responsabili a fost formata in Let`s Get Green!

publicata la 20/12/2017

Peste 1500 de cadre didactice au participat la cursul de formare in ultimele saptamani în cadrul proiectului Let’s Get Green! 

Cu sprijinul echipelor județene Let’s Do It, Romania! profesorii din toata tara au acumulat cunoștinele cheie în domeniul protecției mediului, care urmează să fie transmise elevilor și părinților din fiecare unitate de învățământ. Am pus bazele astfel celei mai mari comunități de profesori care vor contribui la o Românie mai curată și la realizarea celei mai ample campanii de protecția mediului. 

Urmatoarea etapa in cadrul proiectului Let`s Get Green! este cea de formare a elevilor. Astfel, profesorii care au luat parte la sesiunile de formare vor transmite mai departe cunostiintele acumulate catre elevii lor. In functie de numarul de elevi implicati, scolile vor acumula puncte in concurs.

Let`s Get Green! este prima competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, în cursa pentru un viitor verde.  Premiul cel mare al competitiei este o transformare completă în valoare de 15.000 de euro.


Regulamentul oficial al competiției Let's Get Green! a fost modificat!

publicata la 07/11/2017

Mai jos puteți regăsi articolele modificate, precum și noul regulament actualizat.


Lista școlilor validate în cursa verde "Let's Get Green!"

publicata la 07/11/2017

Echipa “Let’s Get Green!” vă mulțumește tuturor pentru interesul manifestat pentru proiectul nostru și pentru dorința de a aduce educația ecologică cât mai aproape de profesori, elevi și părinții acestora.

Procesul de validare al unităților de învățământ s-a încheiat, iar astăzi a fost publicată lista școlilor care au fost selectate pentru participarea în cadrul concursului. Click AICI pentru a o viziona. Mai jos va oferim câteva clarificări cu privire la procesul de validare realizat, sperand ca astfel vom raspunde eventualelor intrebari pe care le aveti sau le veți avea referitoare la felul realizarea procesului de selecție al școlilor participante în concurs.

Procesul de validare s-a realizat în două etape: Prima etapă a presupus ca prim criteriu de selecție completarea integrală a forumularului de înscriere existent pe plaforma online a concursului, ulterior selecția realizându-se în baza ordinii de înscriere și validare. Pentru fiecare județ au putut fi validate maxim 10 unități de învățământ, numărul maxim de unități validate pentru un județ fiind distribuit în mod egal în funcție de mediul urban/rural.

După incheierea primei etape a procesului de validare, in care criteriile de selectie au fost data inscrierii, completarea integrala a forumlarului si mediul de provenienta al unitatii de invatamant (maxim 5 scoli din mediul urban si 5 din mediul rural), a fost suplimentat numarul de locuri pentru judetele in care nu s-a atins numarul maxim de 5 unitati de invatamant aferent unui mediu de provenienta. Suplimentarea a fost realizata cu unitati de invatamant din celalalt mediu de provenienta, pastrandu-se criteriul de selectie in fuctie de data inscrierii si respectand limita de 10 scoli pe judet. Cu toate acestea, au existat cazuri in care limita maxima de 10 scoli pe judet nu a fost atinsa, datorita numarului mic de inscrieri sau al nerespectarii conditiilor precizate in cadrul regulamentului concursului.

Întrucât în cadrul proiectui s-a alaturat un nou partener, GreenPoint, numărul de școli participante în cadrul competiției a fost suplimentat cu încă 138, ajungându-se astfel la un total de 520 de școli validate. Criteriul de selecție pentru cea de-a doua etapă de validare, a celor 138 de locuri suplimentate a fost data înscrierii, respectându-se cerința obligatorie a completării integrale a forumlarului de înscriere. In acest caz in unele judete limita de 10 unitati/judet a fost depasita, fiind adaugate noi unitati de invatamant validate in cadrul celei de-a doua etape.

Principalele motive care au stat la baza neselectarii scolilor in cadrul proiectului au vizat neîndeplinirea condițiile specificate în Regulamentul oficial al concursului, care poate fi accesat aici. Printre acestea se numără: înscrierea grădinițelor, a unităților de învățământ private, numărul de elevi înscriși mai mic de 100; existanța unor câmpuri necompletate sau care nu respectau cerințele specificate în cadrul forumularului de înscriere; numărul maxim de unități de învățământ atins pentru mediul de proveniență sau înregistrarea la o data ce depășește data în care s-a atins numărul maxim de școli.

 


 

 

 


Consiliul Național al Elevilor se alătură proiectului Let’s Get Green!

publicata la 25/10/2017

 

Consiliul Național al Elevilor este principala structură de reprezentare a elevilor la nivel național. De asemenea, CNE reprezintă for consultativ al Ministerului Educației Naționale. Misiunea Consiliului Național al Elevilor este multiplă, vizând atât reprezentarea elevilor ca cei mai importanți beneficiari ai sistemului de învățământ, cât și încurajarea participării copiilor în activități extracurriculare.

Ioana Băltărețu, președinte al CNE, ne declară că: "Am susținut întotdeauna ca pentru a avea cetățeni implicați în viața comunității este nevoie ca atitudinile specifice să fie cultivate încă de la vârste fragede, din școală. În contextul societății actuale, este necesar ca elevii să înțeleagă noțiuni care țin de protecția mediului înconjurător și să conștientizeze implicațiile neglijării acestuia. De foarte multe ori, practici precum economisirea energiei sau reciclarea nu sunt deprinse din familie și este rolul școlii să intervină pentru a-i face pe elevi să conștientizeze că fiecare poate contribui la ocrotirea planetei".


Ne bucurăm de colaborare și le urăm un călduros “Bun venit!” în proiect. CNE va reprezenta un real sprijin în direcția răspândirii mesajului verde către toți elevii interesați. Let’s Get Green!

Începe Let’s Get Green! – cea mai amplă campanie națională de educație ecologică

publicata la 24/10/2017

Școlile din România pot câștiga o transformare completă în valoare de 15.000 de euro în urma înscrierii în cea mai amplă campanie națională de educație ecologică.

 

Proiectul, organizat de Let`s Do It, Romania! în parteneriat cu Kaufland România se numește “Let’s Get Green!” și invită elevii, profesorii și părinții din toată țara să se implice în prima competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, în cursa pentru un viitor verde.

Înscrierea se face în perioada 17 octombrie – 29 octombrie prin intermediul platformei www.letsgetgreen.ro.

Premiul I în valoare de 15.000 de euro, va consta într-o transformare completă a școlii câștigătoare, în funcție de nevoile acesteia. De asemenea, vor fi acordate 2 premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7500 euro fiecare și 3 mențiuni, în valoare de 2250 euro fiecare. Valoarea totală a premiilor este de 64.250 euro. Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului.

Suntem bucuroși că, după 3 ani în care am implicat în activitățile “Let’s Do It, Danube!” peste 67 000 de voluntari, mare parte dintre ei elevi, facem astăzi un nou pas și extindem proiectul la nivel național. Am primit, de-a lungul timpului, multe solicitări de a organiza activități de educație ecologică și în alte regiuni ale țării, așa că vestea a fost primită cu entuziasm de profesori și elevi. Componenta de educație joacă un rol important în strategia Let s Do It, Romania! și avem încredere că “Let’s Get Green!” va contribui la formarea unei generații viitoare de adulți responsabili față de mediu.” a declarat Andrei Coșuleanu, Project Manager “Let’s Get Green!”.

Pe lângă activitățile obișnuite de formare a elevilor, un element în premieră la nivel național va fi etapa de instruire a profesorilor în ceea ce înseamnă colectarea deșeurilor și protecția mediului, pe de o parte, dar și responsabilizarea părinților. Aceștia vor colecta deșeurile acasă, pentru a le aduce apoi la școală, în vederea reciclării.
Educația și protecția mediului sunt direcții cheie pentru Kaufland România, de aceea am decis să susținem acest proiect nou și inovativ. Ne dorim să contribuim real la responsabilizarea copiilor și a părinților privind protecția mediului și să facem ceva concret și cu un efect pozitiv pentru generațiile viitoare.” a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, manager CSR Kaufland România.

Timp de 7 luni, întreaga comunitate construită în jurul școlilor, de la elevi la părinți și profesori, va fi implicată în acțiuni precum:

1. Activități de formare pentru profesori, care vor susține, mai departe, cursuri de educație ecologică pentru elevi;
2. Cursuri de educație ecologică pentru elevi, pe teme precum tipuri de deșeuri, colectare selectivă, comportament responsabil față de mediu;
3. Activități de educare pentru părinți (aceștia vor primi saci pentru colectarea deșeurilor acasă);
4. Campanie de colectare selectivă acasă;
5. Acțiuni de voluntariat în comunitate, organizate de școli: curățenie, înverziri de spații, plantare de flori si copaci, proiecție de filme educative etc.

Informații complete vor putea fi accesate pe platforma letsgetgreen.ro și tot aici poate fi găsită harta națională a acțiunilor de voluntariat pentru mediu și punctajul obținut de școli.

“Let’s Get Green!” este organizat de echipa “Let`s Do It, Romania!”. În cele 3 ediții anterioare desfășurate în regiunea Dunării, au fost implicați peste 43 200 de elevi în activități de educație ecologică, 7150 părinți au luat parte la training-uri de educație ecologică, 17 000 de voluntari au strâns peste 34 500 de deșeuri în mai multe zile de curățenie. Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland Romania.


Regulamentul oficial al competiției Let's Get Green! a fost modificat,

publicata la 17/10/2017

Mai jos puteți regăsi articolele modificate, precum și noul regulament actualizat.
Modificarile din regulament

De ce Let’s Get Green?

publicata la 17/10/2017

O scurta excursie prin Romania poate oricand sa ne demonstreze ca prezentul nostru este departe de a fi verde, ba chiar foarte gri, un gri ce prevesteste un viitor nesigur pentru copiii nostri. Noi, ca adulti, avem o scuza pentru acest prezent si anume ca, atunci cand eram mici, problemele de mediu nu erau asa de vizibile si, ca atare, si educatia noastra ecologica a fost tratata superficial. Tocmai de aceea ne dorim ca acest proiect si numele sau sa reprezinte un indemn si un start pentru acel viitor verde care poate fi construit doar de o generatie de copii educati si constienti de importanta mediului in care traiesc.
Let’s Do It!
Let’s Get Green!